Kun ensimmäistä kertaa kuulin, että Jyväskylässä on ollut jo neljä vuotta palvelualoite käytössä, ajattelin, että vautsi vau! Loistava idea. Harmillista että neljä vuotta ei ole tuottanut tulosta, mutta toivotaan, että seuraavat neljä ovatkin sitä tehokkaampia. Kaupungin hallitus päätti (14.8.2017) jatkosta ja valtuuston äänestykin (28.8.2017) antoi reilun enemmistön jatkolle. Vain vasemmanlaidan puolueet yllätys yllätys vastustivat.

 

Mistä palvelualoitteessa on kyse?  Palvelualoitteella tarkoitetaan kaupungin asukkaille annettua mahdollisuutta tehdä aloite kunnan toimialaan kuuluvan ja omana työnä tehtävän palvelun tai toiminnan kilpailuttamisesta ja ulkoistamisesta tai kokonaan yksityistämisestä siten, että palvelu voidaan tuottaa laadullisesti paremmin ja halvemmilla kustannuksilla jonkin ulkopuolisen palveluntuottajan toimesta. Palvelualoitteen voi tehdä kaikista kaupungin palveluista tai toimista, lukuun ottamatta.

– lakisääteisiä viranomaistehtäviä

– strategista johtamista tai toimintaa

– toimintaa, jota sopimuksen perusteella hoitaa jokin muu kaupungin ulkopuolinen

juridinen henkilö

– konserniyhtiöiden toimintaa ja

– sosiaali- ja terveyspalveluita.

 

Tässä on loistava esimerkki siitä, miten kaupunki voi olla yrittäjäystävällinen. Jyväskylän imagolle tämä on iso juttu ja toivottavasti myös taloudelliset vaikutteet ovat positiiviset tulevien aloitteiden kautta. Nyt ei muuta kun yrittäjät ja yrittämistä miettivät aloitteita peliin ja töihin.

 

Lisää tietoa kaupungin nettisivuilta: http://www.jyvaskyla.fi/hankinnat/palvelualoite